Er det Rødt som blir årets farge i 2012?

Fargen er en rødmende, livlig, pikant og forførerisk rød. - Slik beskriver Akzo Nobel og Nordsjö årets trendfarge. Den litt ubestemmelige rødfargen er den produsenten har aller mest tro på.

Rødt med mange betydninger

Rød er en spennende farge. Barn foretrekker den, og vi voksne beundrer dem som tør å kle seg i knall rødt. Fargen rød har høy status verden rundt for sine mange symbolske betydninger.

- I Kina assosieres rødt med en lykkelig skjebne, mens den i India symboliserer ekteskapelig lykke og kunnskap. I mange vestlige kulturer symboliserer rødt kjærlighet, makt og festivitas, sier Tale Henningsen, fargedesigner hos Nordsjö.

Fordi vi ikke kan overse den, er rødt også fargen som oftest blir brukt for å signalisere fare.

Rødt i interiøret

Men selv om rødt er årets farge, er det ikke slik at vi nødvendigvis kommer til å male rødt rund i boligen. Ifølge Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no er dette heller et symbol på et mer langvarig fargeskifte.

- Vi vil nok ikke se disse sterke fargene på de store flatene. I første omgang vil vi gradvis velge mer og mer sterke farger på tilbehør og detaljer, og kombinere dem med naturfargene som det er så mye av nå, sier hun.

Internasjonale spådommer

ColourFutures er Akzo Nobel-konsernet, og herunder Nordsjös, store trendsatsning. Den store malingprodusenten samler eksperter innen design, arkitektur og mote fra hele verden for å identifisere neste års hovedfarger. Gruppens konklusjon presenteres årlig i trendprognosen Colour Futures, som består av én dominant hovedtrend som et felles utgangspunkt for fem spesifikke trendretninger.

 

 

 

Hvem vet kanskje er det rødt, men jeg tror ikke helt på det. Rødt er jo en flott farge så dette blir spennende. Det blir mye som skjer på trendene fremover og det er vannvittig kjekt å være med på.

Leste litt om fargetrendene som skal bli presenterte på messen "Heimtextil" i Fankfurt, også her er det fargene som dominerer. Fargene er kraftige og nærværende og en viktig del av interiøret.

 

Her er et bilde fra Fargerike Bygg / Miljø

Rødt er flott!

Gavetips!

Alle putene er fra Sødahl og har en grei pris, bademattene er også ganske lekre.
Gardintrappen har vi malt rød og den ble ganske dekorativ.

Ha en fin kveld.

Merethe

 

 

5 kommentarer

juliesbeauty

07.12.2011 kl.17:04

Rødt er veldig fint! :-)

Thalelundeberg

07.12.2011 kl.17:07

røød, woohoo

solkro

07.12.2011 kl.17:38

jeg elsker rødt selv har jeg malt kjøkkenet mitt med knallrød bengalack:)

Biija

07.12.2011 kl.18:18

Tja, hvem vet... Håper ikke det, for rødt passer liksom ikke helt inn hos meg, uten at jeg bytter ut det meste av interiøret. Men til jul er det fint! :)

Merethe Elin

07.12.2011 kl.20:06

solkro:Det hørest lekkert ut!

Skriv en ny kommentar

hits